IT security uitbesteden:
beveilig uw IT infrastructuur tegen malafide activiteiten

Om zeker te zijn dat uw IT omgeving bestand is tegen steeds complexere digitale dreigingen, is het noodzakelijk om de beveiliging van uw IT omgeving voortdurend te monitoren en te verbeteren. Helaas beschikt niet elke organisatie over de noodzakelijke expertise of capaciteit. Het uitbesteden van de IT security aan een specialistische organisatie is dan ook de ideale oplossing.

IT security: voorkom mogelijke datalekken

De trend van het uitbesteden van ICT beveiliging blijft groeien vanwege dreigingen van cybercriminaliteit, hoge kosten en complexiteit. Vooral kleinere en middelgrote bedrijven besteden hun IT security uit aan een specialistische partner, omdat er vaak onvoldoende middelen zijn om zelf een volledig IT beveiligingsteam in dienst te nemen. Door het uitbesteden van uw ICT beveiliging kunt u erop vertrouwen dat uw organisatie volledig beveiligd is en zich kunt concentreren op uw eigen bedrijfsactiviteiten.

ict security lock netwerkkabels
IT security

Gevolgen van slechte cyber security

Het belang van cyber security kan niet genoeg worden benadrukt, omdat de mogelijke gevolgen van cybersecurityaanvallen serieus en kostbaar kunnen zijn. Een cyberspace aanval kan financiële schade veroorzaken door de kosten van reparaties en het herstellen van gegevens, evenals frauduleuze transacties. Het kan ook invloed hebben op het vertrouwen van klanten en partners en het imago van de organisatie aantasten. Ook kan een beveiligingsbreuk vertragingen in bedrijfsprocessen en productiviteit veroorzaken, waardoor uw organisatie het risico loopt op juridische problemen en op meer toekomstige aanvallen. Daarom is het essentieel om de beveiliging van systemen en gegevens te waarborgen en te blijven werken aan veilige en beschermde netwerken.

Geïnteresseerd in IT security?

Redenen om uw IT security uit te besteden

Er zijn verschillende redenen waarom organisaties hun IT security uitbesteden. Zonder voortdurende beveiligingsmaatregelen liggen de eventuele zwakke plekken bloot. Het uitbesteden van uw ICT beveiliging biedt de mogelijkheid om kosten te besparen op de aanschaf en het onderhoud van IT (zowel op de technologie zelf als op de personeelskosten). Immers, het werven en trainen van interne specialisten vergt vaak een grote investering en heeft vaak een langere doorlooptijd dan gewenst.

Vormen van uitbesteding waar u uit kunt kiezen zijn:

  • Software as a service
  • Cloud security
  • Netwerk security
  •  

Bovendien kunnen uw medewerkers zich concentreren op de kernactiviteiten van uw organisatie, terwijl professionals zorgen voor de IT beveiliging. Deze specialisten beschikken over de benodigde kennis, expertise en tactieken om up-to-date beveiliging te bieden tegen de voortdurend veranderende bedreigingen. Ten slotte zorgt samenwerking met externe IT beveiligingsspecialisten ervoor dat de organisatie voldoet aan de steeds veranderende regelgeving en compliance eisen. Denk aan de algemene verordening gegevensbescherming.

Hoe Informatel uw organisatie ondersteunt met IT security

Door inzet van uitgebreide netwerk- en communicatiebeveiligingsservices beschermen we uw tegen een breed scala aan bedreigingen. We gaan middels Cyber Security assessments de zwakste schakel opsporen en onder handen namen. We maken een back-up van uw gegevens en beveiligingen uw IT infrastructuur. Zo blijft uw bedrijfsinformatie beschermd.

Onderdelen van onze aanpak zijn:

  • Het identificeren en oplossen van kwetsbaarheden in uw netwerk
  • Het monitoren van uw netwerk- en webverkeer om bedreigingen te detecteren
  • En het implementeren van firewalls

 

Daarnaast versleutelen we uw communicatie en hanteren we strikte authenticatiemethoden om ervoor te zorgen dat alleen geautoriseerde gebruikers toegang hebben tot uw bedrijfsinformatie.  Hiervoor worden verschillende soorten technologie gebruikt. U kunt er bij Informatel op vertrouwen dat alle maatregelen rond het IT security gebied een continu proces zijn. We maken duidelijk afspraken rondom gevoelige informatie en belangrijke data en blijven in onze werkwijze uw bedrijfsnetwerk optimaliseren.

Zo kunt u erop vertrouwen dat uw informatie, communicatie en netwerk te allen tijde volledig veilig zijn. Wilt u weten op welke manier u gebruik kunt maken van onze security expertise? We bespreken graag de mogelijkheden om uw bedrijf veilig te houden!

Heeft u een vraag voor het Informatel team?

Wat is uw uitdaging?

Informatel zoekt graag samen met u naar een duurzame IT oplossing!

Shape

Wij staan voor u klaar

Ons expertiseteam staat voor u klaar om mee te denken met u of uw team.

U kunt ons altijd bellen om een afspraak te maken +31 (88) 100 2030

Of stel een vraag via de website

Wilt u liever een bericht achterlaten? Dat is geen probleem! We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Voor een korte vraag zijn we uiteraard ook telefonisch bereikbaar.

Contact opnemen