Uw data veilig en beschikbaar in de cloud

 In een steeds digitaler wordende wereld is cloud management een essentiële schakel geworden van de IT infrastructuur van uw organisatie. Cloud computing biedt u de schaalbaarheid en toegankelijkheid die uw organisatie nodig heeft om in deze snel veranderende digitale wereld snel te kunnen inspelen op veranderingen. Het beheer van deze technologieën is echter complex en vereist specifieke expertise om de beste prestaties en de meeste waarde te leveren.   

Cloud beheer

Wij begrijpen dat het beheren van een cloud omgeving een complexe taak kan zijn die vaak veel technische expertise vereist. Daarom bieden wij professionele beheerdiensten die volledig gericht zijn op het ontzorgen van onze klanten. Of u nu uw IT infrastructuur naar de cloud wilt migreren, uw bestaande infrastructuur wilt optimaliseren of op zoek bent naar specifieke oplossingen voor cloud-beveiliging, Ons team van experts biedt:  

  1. Dagelijkse administratie
  2. Beheer
  3. Optimalisatie
  4. En beveiliging van uw cloudomgeving

We nemen deze zorgen uit handen en bieden betrouwbaar en efficiënt cloud management dat aansluit bij uw specifieke en unieke zakelijke behoeften.  We pakken de cloud mangement op van zowel multi cloud environments, als de hybrid cloud en de private cloud. 

Cloud management
Cloud services

Multi cloud beheer: uw schild tegen risico's en bedreigingen in de cloud

Er zijn verschillende uitdagingen waar uw IT afdeling mee te maken kan krijgen bij het beheren van uw cloud omgeving. En niet elke uitdaging kan snel binnen de eigen organisatie worden opgelost, denk bijvoorbeeld aan zaken als:  

  • Beveiligingsproblemen in de vorm van datalekken, identiteitsdiefstal, hacks en phishing-aanvallen op het moment dat er onvoldoende kennis van de nieuwste beveiligingsprotocollen is.  
  • Gegevensbeheer als gegevens op verschillende locaties worden opgeslagen en eindgebruikers toegang moeten krijgen vanuit deze locaties en met diverse autorisatie niveaus.   
  • Te hoge kosten, als er onvoldoende zicht is in het verband tussen het cloudgebruik en de verschillende kostenposten.  
  • Slechte performance omdat er te weinig tijd en aandacht is voor optimalisatie.   

De experts van Informatel zorgen voor de juiste inzet en aandacht om deze risico’s te voorkomen en uw cloud management naar een volgend niveau te tillen. 

Cloud resources

Om de cloud gesturctureerd te beheren, makt u gebruik van cloud resources. Dit zijn tools die u inzet voor de cloud management strategies, bestaande uit de virtuele infrastructuur, services en functionaliteiten die de cloud omgeving biedt. Denk aan rekenkracht, opslag, netwerkbronnen beveiligingsdiensten en schaalbaarheidsmogelijkheden.  

 Deze cloud resources worden aangeboden door de cloud provider en vereisen professionele kennis om goed in te kunnen zetten. Informatel maakt gebruik van deze tools om uw cloud omgeving maximaal te beheren, zonder dat u hier hardware voor aan hoeft te schaffen. 

Van chaos naar harmonie: de cruciale rol van goed cloud beheer

Goed cloud management zorgt er voor dat uw IT systemen optimaal werken, veilig zijn en aan alle regels voldoen. Dat begint met het uitstippelen van de juiste cloud strategie voor uw organisatie. Dat doen we graag samen met u de juiste cloud infrastructuur en -configuraties te kiezen.  

Daarnaast zorgen we voor het implementeren van de beste beveiligingsstandaarden en zorgen we dat de gebruikers zich bewust zijn van hun rol in een succesvol gebruik. Soms hebben training en geduld meer effect dan de volgende IT maatregel. En uiteraard besteden we aandacht aan performance monitoring en recovery maatregelen in het vervelende geval dat er sprake is van calamiteiten.

Professioneel cloud beheer: minimaliseer risico’s

Het inzetten van externe expertise voor cloud management biedt vaak grote voordelen. Met onze professionals aan uw zijde, heeft u toegang tot gespecialiseerde kennis en aanvullende capaciteit.  

Onze professionele cloud management experts bieden u de mogelijkheid om te profiteren van de uitgebreide ervaring met en gespecialiseerde kennis van het beheer van cloud omgevingen.  

U hoeft zich geen zorgen meer te maken over de complexiteit van cloud-integratie, beveiligingsproblemen en naleving van regelgeving. Daarmee voorkomt u dataverlies, ongeplande downtime, prestatieproblemen en beveiligingsrisico’s.   

Zoekt u naar effectief en efficiënt cloud management om uw bedrijfsrisico’s te minimaliseren? Wij nodigen u graag uit voor een gesprek om de mogelijkheden te bespreken.  

Heb je een vraag voor het Informatel team?

Wat is uw uitdaging?

Informatel zoekt graag samen met u naar een duurzame IT oplossing!

Shape

Wij staan voor u klaar

Ons expertiseteam staat voor u klaar om mee te denken met u of uw team.

U kunt ons altijd bellen om een afspraak te maken +31 (88) 100 2030

Of stel een vraag via de website

Wilt u liever een bericht achterlaten? Dat is geen probleem! We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Voor een korte vraag zijn we uiteraard ook telefonisch bereikbaar.

Contact opnemen