Loopt uw IT omgeving onnodige risico's?

Laat uw IT infrastructuur controleren op veiligheid!

Beschermt u uw bedrijf voldoende tegen cyber bedreigingen? Met dit cyber security assessment identificeert het Informatel security team zwakke punten binnen uw IT infrastructuur.

Cyber Security Assessment

Goede cyber security is van groot belang!

Goede cyber security is van essentieel belang, omdat het gevoelige gegevens beschermt, financiële schade voorkomt, bedrijfscontinuïteit waarborgt, de online reputatie beschermt en bijdraagt aan nationale veiligheid. Het voorkomt ongeoorloofde toegang tot persoonlijke, zakelijke en financiële informatie, minimaliseert downtime, behoudt vertrouwen bij klanten en zakelijke partners, en vermindert de dreiging van aanvallen op kritieke nationale infrastructuur. Het belang van goede cyber security kan niet worden overschat in een steeds meer gedigitaliseerde wereld!

Cyber Security Assessment aanvragen

Cyber Security Assessment in de praktijkit whitepaper

In een tijd waarin digitale dreigingen voortdurend aan de orde zijn en steeds geavanceerder worden, is het essentieel voor organisaties om zich bewust te zijn van mogelijke kwetsbaarheden in hun IT infrastructuur. Het laten uitvoeren van een professioneel Cyber Security Assessment is een effectieve manier om kwetsbaarheden in de systemen, de netwerken en de organisatie op te sporen. 

Uit onderzoek blijkt dat afgelopen jaar zowel wereldwijd als ook in Nederland een grote toename aan cyberaanvallen is geweest. Dat vraagt om inzicht in en verbetering van eventuele zwakke schakels van de IT infrastructuur.

Deze onderdelen zijn van belang bij een goede beveiliging van de IT infrastructuur. Daarnaast geeft het assessment ook inzicht in de huidige procedures en de verbeterpunten hierbij. Met als doel de kans op datalekken en succesvolle cyberaanvallen door hackers en cybercriminelen te minimaliseren en ernstige financiële en reputatieschade te voorkomen.

 

Basismaatregelen cyber security

Het essentiële belang van cyber security

In het Cybersecuritybeeld Nederland (CSBN) 2023 van het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) en het Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) wordt benadrukt dat cybersecurity van essentieel belang is voor nationale veiligheid en maatschappij. Met voortdurende en evoluerende digitale dreigingen, is het cruciaal om het onverwachte te verwachten. De zes hoofdbevindingen van het CSBN benadrukken de noodzaak van een proactieve benadering van cyberbeveiliging, inclusief regelmatige Cyber Security Assessments. Dit omvat het verminderen van de kloof tussen dreiging en weerbaarheid, het verbeteren van de weerbaarheid van Operationele Technologie (OT), en het beschouwen van digitale risico’s als integraal onderdeel van nationale veiligheidsrisico’s. Kortom, het CSBN 2023 onderstreept de noodzaak voor organisaties om hun digitale beveiliging te versterken en het belang van regelmatige assessments om zwakke punten te identificeren en te verhelpen.

Wat betekend de NIS2 voor uw organisatie?

Het Cyber Security Assessment is als een korte evaluatie van de beveiligingsmaatregelen en -procedures van een organisatie, waarbij de volgende onderwerpen worden behandeld:

Het beoordelen van het beveiligingsbeleid richt zich op de richtlijnen en procedures die de cybersecurity waarborgen. Governance omvat de evaluatie van de organisatiestructuur met betrekking tot cybersecurity, inclusief managementrollen, toezicht en verantwoordelijkheden.

Analyse van de risico’s waaraan de organisatie wordt blootgesteld op het gebied van cyberbeveiliging, inclusief de identificatie, kwantificering en beoordeling van risico’s.

Evaluatie van de beveiligingsbewustzijn en -training van medewerkers, inclusief het beoordelen van de cultuur rondom cyberbeveiliging en het bewustzijn van de risico’s.

Evaluatie van de beveiligingsprocessen en -procedures binnen de organisatie, inclusief incidentrespons, change management, configuratiemanagement en andere operationele beveiligingsmaatregelen.

Beoordeling van de technologische infrastructuur van de organisatie, inclusief netwerken, systemen, applicaties en apparaten, om kwetsbaarheden en beveiligingsproblemen te identificeren.

Beoordeling van de fysieke beveiligingsmaatregelen van de organisatie, zoals toegangscontrole, videobewaking, alarm- en beveiligingssystemen, om ongeoorloofde toegang tot faciliteiten en apparatuur te voorkomen.

Evaluatie van de beveiliging van gegevens binnen de organisatie, inclusief de bescherming van gevoelige informatie, gegevensopslag en -overdracht, encryptie en naleving van gegevensbeschermingsvoorschriften.

Beoordeling van de procedures en processen voor het detecteren, rapporteren en reageren op beveiligingsincidenten, inclusief incidentresponsplannen, back-up- en herstelstrategieën en herstelmaatregelen.

Evaluatie van de beveiligingsmaatregelen bij het uitbesteden van processen, systemen of gegevens aan externe leveranciers, inclusief contractbeheer en beoordeling van de beveiligingspraktijken van derde partijen.

Beoordeling van de beveiliging binnen de gehele waardeketen van de organisatie, inclusief leveranciers, partners en andere stakeholders die van invloed kunnen zijn op de cyberbeveiliging.

Beveilig uw IT infrastructuur met Informatel

Een Cyber Security Assessment voegt veel waarde toe aan elke MKB onderneming. Door de risico’s op cyberaanvallen – die de bedrijfsvoering kunnen verstoren en financiële schade kunnen veroorzaken – te verkleinen, draagt een scan van uw IT omgeving niet alleen bij aan de verbetering van de beveiliging van uw bedrijf, maar ook aan het verbeteren van de algehele bedrijfsvoering.

Met het Cyber Security Assessment krijgt u de cruciale inzichten en oplossingen die u nodig heeft om uw IT infrastructuur te beschermen tegen toenemende cyberdreigingen. Neem vandaag nog contact met ons op om de eerste stap te zetten naar een cyberbestendige toekomst voor uw onderneming en nader in te gaan op eventuele vragen die u heeft ten aanzien van uw eigen beveiliging.

Wat is uw uitdaging?

Informatel zoekt graag samen met u naar een duurzame IT oplossing!

Shape

Wij staan voor u klaar

Ons expertiseteam staat voor u klaar om mee te denken met u of uw team.

U kunt ons altijd bellen om een afspraak te maken +31 (88) 100 2030

Of stuur een vraag in via de website

Wilt u liever een bericht achterlaten? Dat is geen probleem! We reageren zo spoedig mogelijk. Voor een korte vraag zijn we uiteraard ook telefonisch bereikbaar.

Contact opnemen