Uw datacenter, onze verantwoordelijkheid: professioneel datacenterbeheer

Het inzetten van een extern datacenterbeheer biedt u de mogelijkheid om de IT resources die u nodig heeft voor uw dagelijkse bedrijfsvoering toe te voegen aan de IT infrastructuur, zonder dat dit leidt tot grote investeringen. Dit is essentieel in de wereld van alomtegenwoordige cloud computing. Maar de eisen die u aan het datacenter stelt, worden steeds hoger. Uw eigen datacenters hebben dan ook experts nodig met de juiste kennis om het datacenter te beheren, nu en in de toekomst. Hoe borgt u dat?  

Datacenterbeheer en monitoring

Het inzetten van een extern datacenter biedt u de mogelijkheid om de IT resources die u nodig heeft voor uw dagelijkse bedrijfsvoering toe te voegen aan de IT infrastructuur, zonder dat dit leidt tot grote investeringen. Dit is essentieel in de wereld van alomtegenwoordige cloud computing. Maar de eisen die u aan het datacenter stelt, worden steeds hoger. Uw eigen datacenters hebben dan ook experts nodig met de juiste kennis om het datacenter te beheren, nu en in de toekomst. Hoe borgt u dat? 

datacenterbeheer den haag
datacenter management

Datacenters: de motor van uw digitale organisatie

Dat een goed werkend datacenter essentieel is voor de continuïteit van uw bedrijfsvoering, blijkt wel uit de veelheid van toepassingen hoe uw datacenter wordt gebruikt. Ga maar eens na wat er met uw organisatie zou gebeuren als het datacenter niet of minder goed functioneert. Daarom gaat professioneel datacenter beheer bij Informatel uit van: 

  1. Het hosten en beheren van uw websites en uw applicaties. U wilt graag dat deze werken en beschikbaar zijn voor de gebruikers, denk aan e-mail en VoiP toepassingen.  
  2. Het opslaan en beheren van grote hoeveelheden gegevens, zoals klantgegevens, financiële gegevens en productinformatie. U wilt uiteraard toegang houden tot deze beveiligde data.  
  • En natuurlijk wilt u zeker weten dat uw back-up-, herstel -en uitwijkoplossingen goed werken in het geval van calamiteiten.   

Geïnteresseerd in datacenterbeheer?

Gevaar in het datacenter: de stilzwijgende vijand van uw bedrijfsprestaties

Dat een onvoldoende goed gemanaged datacenter kan leiden tot ernstige gevolgen voor uw organisatie, hoeven we u niet te vertellen. Voorbeelden uit de praktijk zijn productiviteitsverlies, hogere kosten, reputatieschade en in sommige gevallen, zelfs het einde van de bedrijfsactiviteiten.    

Zonder beschikbaarheid van professioneel beheer en beveiliging ontbreken vaak duidelijke en consistente standaarden die nodig zijn voor het efficiënt uitvoeren en onderhouden van systemen, dataopslag en het naleven van wettelijke en industriële voorschriften. 

Wij zorgen voor een robuuste, veilige en efficiënte werking van uw datacenter, zodat u zich kunt concentreren op uw kernactiviteiten met de zekerheid dat uw IT infrastructuur in goede handen is.

 

Zet in op zekerheid en professionaliseer uw datacenterbeheer

Voor uw organisatie kan het inzetten van externe expertise voor het beheer van het datacenter voordelig zijn. Door de inzet van onze ervaren professionals met gespecialiseerde kennis van het beheer van datacenters heeft u niet alleen extra capaciteit, maar hoeft u zich geen zorgen te maken over de compatibiliteit tussen verschillende systemen, over netwerkbeveiliging en compliance-uitdagingen. Daarmee voorkomt u gegevensverlies, downtime, vertragingen, beveiligingsrisico’s en slechte prestaties.   

 Wilt u uw risico’s in uw software en het datacenter minimaliseren? Dan nodigen we u graag uit om daarover van gedachten te wisselen.  

 

Heeft u een vraag voor het Informatel team?

Wat is uw uitdaging?

Informatel zoekt graag samen met u naar een duurzame IT oplossing!

Shape

Wij staan voor u klaar

Ons expertiseteam staat voor u klaar om mee te denken met u of uw team.

U kunt ons altijd bellen om een afspraak te maken +31 (88) 100 2030

Of stel een vraag via de website

Wilt u liever een bericht achterlaten? Dat is geen probleem! We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Voor een korte vraag zijn we uiteraard ook telefonisch bereikbaar.

Contact opnemen