Thumb

Het belang van Cloud services

Wanneer u gebruikmaakt van de cloud services, is het van groot belang om deze digitale omgeving te onderhouden. Of u nu kiest voor een IaaS of SaaS oplossing; beheer en monitoring van cloud infrastructuur zorgt voor een toegankelijke omgeving die aan de vereiste beveiligingsmaatregelen voldoet. Dit resulteert in lagere onderhoudskosten en voorkomt herstelkosten. 

Risico's van een slecht beheerde cloud

Slecht infrastructuurbeheer kan leiden tot langdurige downtime of verminderde beschikbaarheid van toepassingen en gegevens. Om deze risico's te minimaliseren is het belangrijk een betrouwbare clouddienst te kiezen en continu de infrastructuur te monitoren. Dit wilt u het liefst doen zonder extra personeel aan te nemen. Dat kan met de cloud services van Informatel. 

Het onderhouden van clouddiensten mag niet over het hoofd worden gezien en moet worden aangepakt om o.a. de volgende risico's te voorkomen: 

  • Beveiligingsrisico's als gegevensinbreuken, ongeautoriseerde toegang tot gegevens, datalekken of accountovername. Dit kan resulteren in verlies van vertrouwelijke informatie, schade aan de reputatie van de organisatie en juridische gevolgen. 
  • Gegevensverlies, beschikbaarheidsproblemen en verminderde productiviteit van medewerkers. 
  • Compliance- en juridische risico's, wat kan leiden tot juridische geschillen, boetes en reputatieschade. 
  • Slechte prestaties zoals trage respons, vertragingen of storingen. Dit kan de gebruikerservaring negatief beïnvloeden en de productiviteit van medewerkers verminderen. 

Om risico's in de cloud te minimaliseren, is het belangrijk om een betrouwbare en gerenommeerde cloudserviceprovider te kiezen die voldoet aan de hoogste beveiligings- en compliancestandaarden. Daarnaast is een zorgvuldige planning, implementatie en monitoring van cloudservices essentieel. 

Wat zijn de Cloud Services van Informatel?

Door gebruik te maken van de infrastructuur en servercapaciteit van ons als IT-partner kunt u de kosten voor het onderhoud van uw eigen IT-resources verlagen en toch profiteren van de voordelen van de cloud. 

Door gebruik te maken van clouddiensten kunnen organisaties profiteren van verbeterde efficiëntie, grotere flexibiliteit en schaalbaarheid, lagere operationele kosten, betere beveiliging en compliance-regelingen.  

 

Onze Cloud services bestaat uit deze vier onderdelen: 

Cloud computing 

(Iaas/PaaS/Saas(Private/Edge(hybrid)/Public)  

IaaS, PaaS of SaaS? Voor een schaalbaar en flexibel beheer van de cloud adviseren wij op basis van uw wensen en randvoorwaarden. Ontdek alle mogelijkheden! 

↪ Meer over Cloud computing

Cloud architectuur

De volledige inrichting en het onderhoud van uw cloud omgeving uitbesteden? Wij verzorgen de volledige infrastructuur. Op basis van Private/Public en Hybrid Cloud services tevens kan uw cloud infrastructuur worden uitgebreid naar uw On-premisse systemen met behulp van EDGE-computing. 

↪ Meer over Cloud architectuur

Colocatie

Snellere netwerkprestaties, verminderde downtime en altijd real-time toegang tot gegevens? Dat kan met uw server op onze locaties. Wel eigen apparatuur door ons of door u beheerd in een Tier3 data center. Geen zorgen voor housing, power, cooling en connectivity. 

↪ Meer over Colocatie

Netwerkdiensten

Een snelle en veilige verbinding voor de beste werkprestaties van uw cloud? Wij zorgen voor de juiste techniek.  

↪ Meer over Netwerkdiensten

Waarom kiezen voor de cloud services Informatel?

Informatel biedt uitgebreide cloud services die uw organisatie kunnen helpen groeien en efficiënter te werken. Het gebruik van de cloud kan uw organisatie toegang bieden tot de nieuwste technologieën en u helpen kosten te besparen op infrastructuur. Bij Informatel begrijpen we dat elke organisatie uniek is en daarom bieden wij op maat gemaakte oplossingen die aansluiten bij de behoeften van uw organisatie. 

Of u nu wilt verhuizen naar de cloud of uw huidige cloud services wilt verbeteren, wij kunnen u helpen. Onze gekwalificeerde en ervaren professionals werken nauw met u samen om de beste oplossing voor uw organisatie te vinden en u te ondersteunen bij elke stap van het proces.  

Thumb
Thumb
Wat is uw uitdaging?

Informatel zoekt graag samen met u naar een duurzame IT oplossing!

Shape

Wij staan voor u klaar

Ons expertiseteam staat voor u klaar om mee te denken met u of uw team.

U kunt ons altijd bellen om een afspraak te maken +31 (88) 100 2030

Of stel een vraag via de website

Wilt u liever een bericht achterlaten? Dat is geen probleem! We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Voor een korte vraag zijn we uiteraard ook telefonisch bereikbaar.

Contact opnemen